"Kruševac ima potencijal, do kraja godine niče centar"

Nakon izgradnje najsavremenijih start ap centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, i Kruševac bi već ove godine mogao da dobije takav centar.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.04.2018.

18:18

Foto: Thinkstock

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović istakao je da Kruševac za to ima veliki tehnološki potencijal.

On je to rekao nakon sastanka sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović i najavio da će ministarstvo na čijem je čelu objaviti javni poziv za lokalne samouprave krajem ovog ili početkom sledećeg mesesa za otvaranje novih start ap centara.

"Siguran sam da će Kruševac sa odličnim rukovodstvom grada, odličnom inovacionom zajednicom i industrijskih potencijalom u ovoj godini dobiti inovacioni start ap centar koji može da doprinese otvaranju novih radnih mesta i većim platama u regionu", rekao je Popović novinarima u Kruševcu.

Ministar je istakao da će javni poziv biti transparentan, a u njemu će biti naglašeno da je obaveza lokalne samouprave da obezbedi prostor, dok će vlada obezbediti svu tehničku i tehnološku infrastrukturu, ako i finansiranje rada start ap centra.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da mladi ostaju u Kruševcu, da u svom gradu rade i razvijaju ideje, jer je, kako kaže, preduzetništvo oduvek bilo motor i pokretač razvoja tog grada.

Dodao je da je sa gradonačelnicom razgovarao i o izgradnji industrijsko-tehnološkog parka i naveo da će se raditi na pripremi za realizaciju tog projekta, koji bi mogao da krene u realizaciju već sledeće godine.

"Kruševac sa industrijom, kojom privlači strane i domaće investitore, ima veliki potencijal za tehnološki razvoj, ali je tom gradu potrebna infrastruktura", ukazao je Popović.

Naglasio je da će vlada raditi na izgradnji inovacione infrastrukture, ne samo u Kruševcu, već i širom Srbije, kako bi naš zemlja privukla što već broj IT kompanija.

Gradonačelnica Kruševca je rekla da taj grad ima izuzetnu saradnju sa svim ministarstvima, a da vlada maksimalno pomaže gradu.

"Nadam se da će izgradnjom Naučno-tehnološkog i Industrijskog parka, Kruševac biti još jedno mesto gde će privrednici, i mladi moći da primene svoja znanja", rekla je Palurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: