BG: Kreće novi IT karavan

U Beogradu je počeo 3. IT Karavan za korisnu i bezbednu upotrebu digitalnih tehnologija.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

14:44

BG: Kreće novi IT karavan
Foto: Thinkstock

Početak ove kampanje najavile su i državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjana Matić.

Pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković rekla je da ovakve kampanje daju rezultate, jer deca najbolje uče na očiglednim primerima.

"Ovo je sjajan način da deca na njima prihvatljiv način razumeju koje ih sve opasnosti vrebaju i koliko moraju biti oprezni dok surfuju internetom", kazala je Nedeljković.

Ona je ocenila da se koncept učenja drastično menja i da se mora obezbediti da deca budu sigurna u digitalnom svetu, navedeno je u saopštenju.

Nedeljković je najavila da će učenici od septembra na telefonima i računarima imati priliku i da uče sa digitalnih udžbenika. Ona je kazala da je Ministarstvo prosvete u prethodne tri godine bilo partner u ovom projektu i izrazila zadovoljstvo što se ove godine kampanji priključila i Nacionalna asocijacija nastavnika i roditelja.

Državni sekretar Ministarstva trgovine Tatjana Matić kazala je da cilj kampanje nije da se deci drže predavanja.

"Želimo da zajedno sa vama i mi saznajemo neke nove stvari o savremenim tehnologijama, ali da budemo oprezni i da naučimo kako da ih bezbedno koristimo. Na tom putu mi smo partneri", navela je ona.

Predstavnik kompanije Majkrosoft Ivan Živković istakao je da će ta kompanija nastaviti da podržava ovakve inicijative.

Program karavana čine edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu i radionice za učenike i roditelje.

Osim Beograda, IT karavan će do 27. marta obići i Novi Sad, Suboticu, Niš i Novi Pazar.

U prethodne dve godine IT karavan je sproveden u ukupno 28 gradova, za više od 10.500 đaka iz 32 škole u Srbiji.

Partneri Ministarstva trgovine su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: