Gradiće se startap centari širom zemlje

Vlada Srbije će sledeće godine uložiti sredstva u izgradnju inovacionih startap centara širom zemlje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.12.2017.

18:28

Gradiće se startap centari širom zemlje
Foto: Thinkstock

To je poručio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović poručio je da će

Popović je tokom posete Arilju, gde je razgovarao sa mladim preduzetnicima, koji su osnovali učeničke kompanije “Plantagenet“ i "Rain drop“, istakao da je to odličan primer inovacionog preduzetništva kod mladih, kojim Srbija može da se pohvali.

"Ogromno je zadovoljstvo videti kako deca u srednjoj školi, u skromnim uslovima, ali sa velikim entuzijazmom i mentorskom podrškom, kao i podrškom opštine Arilje, uspevaju da pobeđuju na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i pokažu svima da i u skromnim uslovima mogu da se postignu dobri rezultati“, rekao je Popović novinarima.

Ministar je, rečeno je u saopštenju, dodao da su se ti mladi ljudi nedavno vratili sa takmičenja u Švajcarskoj, gde su predstavili svoju ideju proizvodnje začinskog bilja u kućnim uslovima i naveo da bi Srbija time trebalo da se ponosi, i da to može biti proizvod koji bi moglo da koristi svako domaćinstvo u zemlji.

Učenici srednje škole "Sveti Ahilije" su ministru predstavili inovacione proizvode svojih kompanija, inovatori "Plantegeneta" pohvalili su se svojim kompletom za kućno uzgajanje začina i čajeva, dok su učenici "Rain dropa" predstavili sistem za automatsko navodnjavanje.

Ministar Popović sastao se i sa predsednikom opštine Zoranom Todorovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: