"Govorili su lepše o Srbiji nego što bi mi"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, drugog dana posete Kraljevini Norveškoj, sastala se sa unijom poslodavaca u toj zemlji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

16:16

Foto: Vlada Srbije

Ona je istakla da se nada investicijama u informacionim tehnologijama, ali i energetici.

Ona je, novinarima nakon sastanka, rekla da je Telenor predstavio svoje iskustvo iz Srbije i pohvalio inženjere iz Srbije i njihovo obrazovanje.

"Govorili su lepše o Srbiji nego što bi mi govorili, naročito o inženjerima i njihovom obrazovanju. To je najveća snaga koju Srbija ima. Tu treba tražiti prostor za nove investicije, jer je to nešto po čemu je Srbija prepoznata", rekla je Brnabić.
Foto: Vlada Srbije
Ona je dodala da se nada da će biti više norveških investicija u informacionim tehnologijama, istraživanju i razvoju. Energetika je, kako kaže, ogroman sektor i da se sa Norveškoj može razgovarati šta bi mogli da rade zajedno.

"Za nas je bilo važno da predstavimo Srbiju, da kažemo koje su reforme implementirane u Srbiji, da kažemo gde smo danas i gde ćemo ići sutra", rekla je Brnabić.

Upitana da li je na prethodnim razgovorima bilo reči o dijalogu Beograda i Prištine ona je rekla da je na svakom sastanku to bila jedna od tema i da su svi zainteresovani za poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za unutrašnji dijalog oko "odživog rešenja za KiM".

"Ono što je meni zanimljivo Norvešta blisko prati situaciju u Srbiji i na Balkanu i zainteresovani su šta se dešava. Juče su usvojili novi budžet, a on je za Balkan duplo veći nego prošle godine, što je signal koliko je Balkan važan i koliko je Srbija važna", zaključila je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: