Mesić: Uzmite mi penziju, preživeću

"I ako mi oduzmu penziju, preživeću", kaže poslednji predsednik SFRJ i doskorašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Izvor: B92

Nedelja, 28.11.2010.

00:08

Default images

On zahvaljuje srpskom PIO fondu što su počeli da mu uplaćuju penziju i ne vidi ništa čudno u tome što od svih zemalja u regionu jedino u Srbiji nije rado viđeno lice, a prima novac iz srpskog budžeta.

Kako kaže, to je novac koji je pošteno zaradio na ime plate dok je bio predsednik Jugoslavije uoči njenog raspada.

"Neverovatno koliko je rasprave o jednom banalnom pitanju. Nešto manje od dve godine sam u Beogradu primao platu iz koje su se plaćali doprinosi. Pohvalno je za PIO u Srbiji, koja prati svoje obaveze. Zbrku je napravila jedna novinarka koja je rekla da ja, koji sam rušio Jugoslaviju, primam penziju u Beogradu. Ali to nije tačno, precenili su me ti koji kažu da sam ja srušio Jugoslaviju", kaže Mesić.

Rečenica „moj posao je završen, Jugoslavije više nema" izgovorena u hrvatskom saboru, međutim, obeležila je političku karijeru Stjepana Mesića, a on kaže da se radi o pogrešnoj interpretaciji onoga što je izgovorio.

"Rekao sam da je moj posao završen, a ne da je moj posao bio da srušim Jugoslaviju. Mene je Sabor poslao u Beograd da radim u jugoslovenskim institucijama, a ne kao ginekologa", kaže Mesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: