Od 24. februara Podgorica-Niš

Niš -- Crnogorska aviokompanija Montenegroerlajnz će od 24. februara svakodnevno leteti od Podgorice do Niša, saopštio je taj avioprevoznik.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Montenegroerlajnza Zoran Đurišić je rekao da je postignut dogovor sa Gradom Nišom o uspostavljanju redovne avionske linije. "Zadovoljni smo aranžmanom sa Nišom, jer su oni zakupili određeni broj sedišta, zbog čega je ta linija u startu rentabilna", rekao je Đurišić.

Istovremeno, gradsko veće Niša odlučilo je da sa crnogorskom kompanijom zaključi ugovor o saradnji u projektu unapređenja konkurentnosti niškog aerodroma.

"Kompanija Montenegroerlajns je pokrenula proceduru obnavljanja registracije kompanije koja je 2006. godine bila registrovana u našem gradu. Procedura je u toku, a kada se ovaj posao završi, avionska veza iz Niša do značajnih evropskih destinacija biće još dostupnija gradjanima Niša", rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Gradonačelnik Niša je rekao da je projektovani broj putnika na niškom aerodromu za ovu godinu 40 hiljada, čime bi se dostigao nivo iz 2006. godine.

Crnogorska kompanija Montenegro erlajns je 2006. godine u Srbiji registrovala "ćerku firmu" - "Master ervejz" čija je baza bila na niškom aerodromu, ali je novembra 2006. godine Direktorat civilnog vazduhoplovstva odlučio da "Master ervejzu" je zabrani letove sa niškog aerodroma.