Od 24. februara Podgorica-Niš

Crnogorska aviokompanija Montenegroerlajnz će od 24. februara svakodnevno leteti od Podgorice do Niša, saopštio je taj avioprevoznik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

08:53

Default images

Predsednik Montenegroerlajnza Zoran Đurišić je rekao da je postignut dogovor sa Gradom Nišom o uspostavljanju redovne avionske linije. "Zadovoljni smo aranžmanom sa Nišom, jer su oni zakupili određeni broj sedišta, zbog čega je ta linija u startu rentabilna", rekao je Đurišić.

Istovremeno, gradsko veće Niša odlučilo je da sa crnogorskom kompanijom zaključi ugovor o saradnji u projektu unapređenja konkurentnosti niškog aerodroma.

"Kompanija Montenegroerlajns je pokrenula proceduru obnavljanja registracije kompanije koja je 2006. godine bila registrovana u našem gradu. Procedura je u toku, a kada se ovaj posao završi, avionska veza iz Niša do značajnih evropskih destinacija biće još dostupnija gradjanima Niša", rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Gradonačelnik Niša je rekao da je projektovani broj putnika na niškom aerodromu za ovu godinu 40 hiljada, čime bi se dostigao nivo iz 2006. godine.

Crnogorska kompanija Montenegro erlajns je 2006. godine u Srbiji registrovala "ćerku firmu" - "Master ervejz" čija je baza bila na niškom aerodromu, ali je novembra 2006. godine Direktorat civilnog vazduhoplovstva odlučio da "Master ervejzu" je zabrani letove sa niškog aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: