Biz - B92.net

Arapi hoće ribe iz Sečnja, "merkaju" 4.000 hektara

Potencijalni investitori iz Abu Dabija i Dubaija zainteresovani su za ulaganja u opštinu Sečanj, i to u oblasti ribarstva.

Izvor: Dnevnik
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

To tvrdi predsednik ove srednjobanatske opštine Predrag Milošević koji se nedavno vratio iz Kana, gde je održan Svetski sajam investicija i nekretnina.

Milošević objašnjava da se u ovoj opštini blizu 4.000 hektara nalazi pod ribnjacima i da bi taj poljoprivredni potencijal mogla biti dobra šansa za razvoj Sečnja.

"Poslovni ljudi iz Abu Dabija i Dubaija sa kojima sam razgovarao razmišljaju o otvaranju pogona za preradu i konzerviranje ribe, a za tako nešto u našoj opštini imaju idealne mogućnosti", navodi Milošević.

Kada je o privrednoj situaciji reč, prvi čovek sečanjske opštine napominje da je sasvim izvesno i da će firma "Sveti Nikola" izgraditi hladnjaču, a vrednost ove investicije, kako navodi, procenjuje se na 9 miliona evra. Zahvaljujući hladnjači koja bi, kako se pretpostavlja, pružala usluge velikim kompanijama, u Sečnju bi bilo zaposleno tridesetoro radnika.

Od predstojećih investicija, Milošević izdvaja i završetak sportske hale, čija je izgradnja počela pre nekoliko godina. Projekat je vredan 700.000 evra, od čega bi preko IPA fondova Evropske unije bila obezbeđena većina sredstava, dok bi opština učestvovala sa 15%.

"Aplicirali smo sa ovim projektom kod IPA fonda, a veliku pomoć, pre svega u vidu stručnih saveta, pružio nam je Regionalni centar za razvoj "Banat" iz Zrenjanina. Projekat će najverovatnije uskoro biti odobren, čime će se steći uslovi da završimo posao oko sportske hale. Nakon toga, Sečanj će dobiti moderan objekat, koji će služiti za održavanje sportskih, ali i drugih događaja, i biti na usluzi, pre svega, našim najmlađim sugrađanima", naglasio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.