Iranci bi srpsko meso, kukuruz i seme

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas sa delegacijom Irana o saradnji u poljoprivredi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.02.2021.

15:45

Iranci bi srpsko meso, kukuruz i seme
Foto: Depositphotos, lisovskaya

Kao glavne tačke moguće saradnje navedeni su izvoz kukuruza i drugih žitarica, goveđeg i junećeg mesa, ali i plasman srpskog semena i semenskog materijala.

Iranska delegacija, koju su činili predstavnici iranske vlade i privatnih kompanija, predložila je i zajedničke investicije u oblasti proizvodnje mehanizacije i semena, kao i proizvodnji stočne hrane, saopštilo je ministarstvo.

Osim navedenih proizvoda, dve strane su razgovarale o mogućem izvozu lekovitog bilja i saradnji naučnih instituta i fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: