Naša pšenica ide u Hrvatsku, pa je oni prodaju kao svoju na Kosovu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da srpske robe ima širom Kosova i da tamo dospeva alternativnim putevima.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 20.02.2019.

09:51

Naša pšenica ide u Hrvatsku, pa je oni prodaju kao svoju na Kosovu
(Foto: Thinkstock)

Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na srpsku robu upozoravali na razvijanje crnog tržišta, Ljajić je za Radio-televiziju Srbije rekao da kada se pogledaju prodavnice na severu i jugu Kosova vidi se da ima srpske robe, koja se tamo pojavljuje raznim kanalima.

"Imate situaciju da naša pšenica ide u Hrvatsku, iz nje se ta pšenica transportuje kao hrvatska pšenica i prodaje na Kosovu. Deo robe ide tako što se, recimo, prodaje privredniku u Makedoniji, a on je onda reeksportuje i plasira na Kosovu", rekao je Ljajić.

On je kazao da će za tri meseca gubici biti negde oko 90 miliona evra manje robe nego što je prodato ili plasirano u istom periodu prošle godine, odnosno pre uvođenja taksi.

"Mislim da će veći gubitak biti ukoliko ove takse ostanu, jer će naši privrednici izgubiti to tržište. Videli smo da su se pojavili privrednici iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Albanije, Makedonije... Drugi su iskoristili ovaj prostor da kao alternativu ponude svoje proizvode", kazao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: