Revolucija: Evo kako izgleda farma ovaca kojom rukovodi softver VIDEO

Iako će čovek još dugo biti prisutan na farmi, uskoro će se neki od poslova, zahvaljujući naprednom razmišljanju pojedinaca, sa lakoćom obavljati.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2019.

16:42

Revolucija: Evo kako izgleda farma ovaca kojom rukovodi softver VIDEO
Foto: Screenshot/O2

Kompjuteri i internet svakako su uneli novine i olakšice za mnoge poljoprivrednike, a od kako su se IT kompanije konačno uključile u poljoprivredu stvari se kreću samo nabolje.

Vladimir Mrđan u Obrovcu na roditeljskom imanju drži ovce rase il de frans. Na farmi ima oko 400 ovaca, a ono što najpre privlači pažnju jeste objekat koji do sada nije viđen u Srbiji. Ideju za njega Mrđan je dobio na društvenim mrežama, a objekat je veoma jednostavno i najisplativije rešenje.

Vladimir Mrđan je čovek koji želi da pomera granice, a u tome i uspeva, što svojom posebnom farmom, što programom za farmu ovaca.

Softver za farmu razvija već sedam meseci, a on može da računa koliko vas košta hrana, u svakom trenutku imate mogućnost da izvučete sve brojeve ovaca. Program je vredan i za matičenje, imate bolju kontrolu rada osnovnih matičnih službi i još mnogo drugih opcija.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: