Hiljade nemačkih farmera na ulici: Nećemo industriju

Hiljade nemačkih poljoprivrednika i njihovih pristalica protestovali su kod Brandenburške kapije u Berlinu, pozivajući na zaštitu klime i zdravu hranu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2019.

11:57

Hiljade nemačkih farmera na ulici: Nećemo industriju
(Foto: Thinkstock)

Organizatori protesta izjavili su da su poljoprivrednici u 170 traktora iz raznih delova zemlje došli da se pridruže 35.000 drugih demonstranata na protestima čiji je moto “Dosta nam je poljoprivredne industrije”.

Protesti u Berlinu organizovani su tako da se njihovo održavanje podudara sa održavanjem sajma u prestonici pod nazivom “Zelena sedmica”.

Termin demonstracija podudara se i sa terminima održavanja sastanaka ministra poljoprivrede Julije Klekner sa desetinama zvaničnika drugih zemalja o pitanjima poljoprivrede, javila je nemačka agencija DPA.

Demonstranti kažu da Kleknerovoj i ostalima šalju poruku da je “rad na zemlji, u polju i u štalama nešto veoma dragoceno i vredno pružanja zaštite”, prenosi Capital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: