Agraru mnogo više: Budžet za poljoprivredu veći 400%

Opštinsko veće Apatina usvojilo je Predlog budžeta za 2019. kojim se predviđa povećanje agrarnog budžeta sa manje od dva miliona dinara na osam miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 14.12.2018.

08:09

Agraru mnogo više: Budžet za poljoprivredu veći 400%
Foto: Thinkstock

Kao najznačajnija podrška ratarima predviđeno je uvođenje podsticaja za nabavku repromaterijala malim poljoprivrednim gazdinstvima i program sufinansiranja kupovine nove mehanizacije, navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Planirano je i osnivanje opštinske Kancelarije za poljoprivredu, kroz koju bi se podrška paorima sprovodila organizovano i kontinuirano.

"Budžet je usmeren u dva pravca: poboljšanje kvaliteta života građana kroz unapređenje javnih usluga i ulaganje u strateške oblasti, kao što je zapošljavanje, razvoj malih i srednjih preduzeća, turizam i naravno poljoprivreda", izjavila je Dubravka Korać, zamenik predsednika opštine.

Opština je predvidela i povećanje studentskih stipendija sa trenutnih sedam na devet hiljada dinara, revitalizaciju zdravstva kroz renoviranje, nabavku opreme i unapredjenje rada Doma zdravlja, kao i brojne infrastrukturne projekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: