"Govedina 1.000 RSD? Pa nije stočarstvo na Terazijama, nego u Srbiji"

Cena govedine u Srbiji neće poskupeti zbog povećanog izvoza mesa u Tursku, rekao je ministar privrede Branislav Nedimović.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 09.12.2018.

11:26

On je gostujući u Jutarnjem programu TV Prva istakao da što naši farmeri budu bolje zarađivali to će biti povoljnosti za naše tržište.

„Kao prvo, neće biti 1.000 dinara, sada je na oko 800, a imate i za 500, 600“, rekao je on.

Ministar kaže da trenutno Srbija ima apsolutno dovoljno govedine za izvoz.

„30 godina smo se vrteli i prodavali živa grla u regionu. Nije stočarstvo na Terazijama nego u Srbiji“, rekao je on komentarišući navode analitičara da nemamo dovoljno mesa za kvote.

„Govedarstvo je jedna od stvari koje vuku poljoprivredu. To je jedna od dobrih stvari za Srbiju, i ne stajemo mi na Turskoj“.

Na pitanje zašto ne EU kaže:

„U EU žele samo jedan deo mesa, a Turci uzimaju sve. Cilj nam je da srpski fameri više zarađuju, ali to neće uticati na naše cene mesa“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: