Malinari i zimus: Samo obećanja i dugovanja, protest

Zbog neispunjenih obećanja, udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice i Mačva iz Šapca, Limska dolina iz Priboja i Prijepolja su najavili protest.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2018.

12:02

Malinari i zimus: Samo obećanja i dugovanja, protest
(Foto: Thinkstock)

U pismu, koje su uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministrima Branislavu Nedimoviću i Rasimu Ljajiću, navode da predstavnici vlasti nisu ispunili obećanja, iako su malinari privremeno prekinuli protest u junu ove godine.

Malinari su tada, nezadovoljni otkupnom cenom, blokirali put Prijepolje- Bijelo Polje, ali su protest obustavili posle razgovora sa narodnim poslanikom SNS iz Priboja Krstom Janjuševićem i obećanja da će voćari razgovarati u Vladi Srbije sa predstavnicima nadležnih ministarstava.

Malinari pišu da se od tada, kada su "davali obećanja o akontnoj ceni maline, koja je trebalo da bude od 125 dinara sa tendencijom rasta do 150 i 160 dinara, nije rešilo ništa, osim što su se nagomilala dugovanja i egzistencijalni problemi proizvođača“, dok su "kajmak pokupili hladnjačari i političari, jer se malina plaća proizvođačima po 100 , a izvozi se po ceni od 270 dinara“, prenosi Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: