Prvi Automatski protivgradni sistem na 590.000 ha, evo i gde

Prvi Automatski sistem protivgradne odbrane biće instaliran u Radarskom centru Valjevo koji brani teritoriju površine od skoro 590. 000 hektara

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 27.10.2018.

12:59

Prvi Automatski protivgradni sistem na 590.000 ha, evo i gde
(Foto: Thinkstock)

Prošle nedelje zaključen je ugovor o nabavci prvog automatskog protivgradnoig šitema za radarski centar u Valjevu, rekao je minstar poljoprivrede Branislav Nedimović u Skupšini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika.

"Srbija mora da da izgradi takvih 13 radarskih sitema i centara, koji će koštati 25 milina evra", rekao je on i dodao da će privi biti građen početkom godine, i da je potpisan ugovor sa Trajalom iz Kruševca.

Nedimović je precizirao da je ove godine u Srbiji ispaljen najveći broj gradonosnih raketa u prethodnih 20 godina.

Nedimović je podsetio da je stuđa pokazala da se ide na automostsku protivgradnu zaštitu, i da je nakon toga odlučeno da prvi ide na Valjevo jer je taj deo Srbije najviše stradao od nevremena.

"Valjevo je prvo na udaru sa one strane, jer nemamo sinergiju sa protivgradnim sistemom BiH i zato smo tu imali najveću štetu uz Drinu, sledeći će ići na Bukjulju, Araneđelovac, pa na Frušku Goru", rekao je Nedimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: