Naknade kasne, a ovo je razlog: Biće do kraja godine

Brojni poljoprivrednici još nisu primili naknadu za umatičene ovce, jer zahtevi nisu na vreme procesuirani,.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2018.

16:44

Naknade kasne, a ovo je razlog: Biće do kraja godine
Foto: Thinkstock

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević ističe da će novac na računima poljoprivrednika biti do kraja godine.

"Tačno je da isplata za umatičene ovce kasni, ali u Službi za agrarna plaćanja već godinama imamo isti broj izvršilaca, a imamo 20.000 zahteva više. Uveli smo radne subote i prekovremene sate kako bi uspeli sve zahteve da obradimo i da što pre isplatimo novac poljoprivrednicima, a ja se očekujem da će to biti u decembru", izjavio je Radošević za Glas zapadne Srbije.

Ministarstvo poljoprivrede, prema njegovim rečima, priprema Zakon o uredjenju tržišta poljoprivrednih proizvoda kako bi pomogla malinarima, ali i drugim biljnim proizvodjačima u Srbiji.

"Moramo zaštiti naše proizvodjače. Do kraja godine trebalo bi da imamo okvire novog zakona. Činimo maksimumalne napore da brže i efikasnije radimo. A zaštita geografskog porekla, ono je čemu težimo. Srbija je zemlja izvanrednih ukusa i moramo ojačati potrebu da se naši proizvodi brendiraju, kako bi mogli s najkvalitetnijom ponudom da se pojavimo na najzahtevnijem tržištu", rekao je Radošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: