"Farmeri da vode knjige? Ne uznemiravajte naše seljake, imaju posla"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da poljoprivredna gazdinstva nemaju obavezu vođenja poslovnih knjiga.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 17.10.2018.

13:26

(Foto: Thinkstock)

Kako je objasnio, to se odnosi na one koji su u sistemu PDV-a i koji su registrovani kao preduzetnici.

"To su dezinformacije, molim vas nemojte da uznemiravate naše seljake, imaju svog posla", rekao je Nedimović za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da je dobra vest to što će od decembra za izvoz srpske pšenice posle 30 godina biti otvoreno egipatsko tržište.

"Godinu dana smo radili da se kvalfikujemo za njihovo tržište. Ove godine imamo 2,0 miliona tona pšenice. Sada će proizvodjači biti mnogo ohrabreniji da ulaze u setvu pšenice", objasnio je Nedimović.

Kako je dodao, Srbija ne želi da bude usmerena samo na jedno tržište, što je do sada bila Rusija, jer mora imati neku "alternativu ukoliko nešto krene naopako sa tržištem".

Nedimović je kazao da je ove godine cena industrijske jabuke nepovoljnija i da je zato važno imati što više tržišta koja su platežno sposobna.

On je kazao i da je u Astani u Kazahstanu bilo reči o tome da se srpska malina izvozi u tu zemlju, što će biti "još jedan kanal za robu koja se dve godine muči sa cenom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: