Nedimović dogovorio: Agro-biznis forum u Izraelu

Ministarstvo poljoprivrede najavilo da će uskoro u Izraelu biti organizovan agro-biznis forum.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 12.10.2018.

12:52

Nedimović dogovorio: Agro-biznis forum u Izraelu
Foto: Thinkstock

Agro-biznis forum okupiće najznačajnije izraelske kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije kao i najupešnije poljoprivredne proizvođače Izraela i Srbije.

Organizovanje tog skupa dogovoreno je tokom posete ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića Izraelu.

Cilj foruma je ugovaranje poslova prerade agrarnih proizvoda u Srbiji i izvoz na tržišta sa visokom platežnom moći.

Nedimović je sa izraelskim ministrom poljoprivrede Uri Arijelom dogovorio izradu sporazuma o slobodnoj trgovini poljoprivrednim proizvodima izmedju dve zemlje.

Dogovorena je saradnja sa četiri izraelske kopanije iz sektora klanične industrije, prerade jagodičarstog voća i uzgajanja cveća, koje će investirati 30 miliona evra u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: