"Kupujte meso u supermarketima, ne na buvljacima"

Načelnik Veterinarske inspekcije Zoran Ivanović izjavio je da će u slučaju mesa pronađenog u Jagodini biti podnete prijave tužilaštvu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2018.

08:04

(Foto: Thinkstock)

On jei apelovao na potrošače da budu odgovorni prilikom kupovine mesa.

Ivanović je u Dnevniku RTS rekao da je akcija veterinarske inspekcije u Jagodini, gde je pronađeno 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu, zapravo nastavak akcije iz avgusta meseca kada je policija zatekla 20 tona mesa.

"Uradili smo vanredni nadzor i pregledano je sve od zatečenog u hladnjači a bilo je više od 200 tona mesa. Otkrili smo da deo mesa ne poseduje deklaracije", kazao je Ivanović.

On je dodao da je pronađeno i devet tona živinskog mesa koje je imalo deklaraciju, ali mu je istekao rok.

"Smrznuto meso se ne nalazi kao smrznuto i prometu i ono se uglavnom koristi za proizvode od mesa. Mi smo u povezanom objektu izvšili kontrolu i zatekli četiri, pet tona mesa koje nije imalo deklaraciju o poreklu", naveo je Ivanović.

On je rekao da je vetrinarska inspekcija nadležna za stvari za koje nije sud.

"Mi možemo da podnesemo adekvatnu prijavu. Za meso koje je nađeno u prometu se goni po krivičnom zakonu", kazao je Ivanović.

On je naveo da će u slučaju mesa pronađenog u Jagodini biti podnete prijave tužilaštvu koje će dalje voditi postupak.

"Sam objekat gde je zatečeno meso ispunjava sanitarne uslove, ali biće pod nadzorom", kazao je Zoran Ivanović.

On je apelovao na potrošače da se ponašaju sa pažnjom dobrog kupca.

"To znači da provere deklaracije prilikom kupovine, da kupuju u hipermarketima, a ne na ulici i buvljacima", zaključio je načelnik Veterinarske inspekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: