Ovo se nije desilo već 30 godina: Srbija poslala prvi kontejner

Srbija je izvezla prvi kontejner goveđeg mesa u Kinu, što se nije desilo u prethodnih 30 godina, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 28.09.2018.

11:45

Ovo se nije desilo već 30 godina: Srbija poslala prvi kontejner
(Foto: Thinkstock)

"Plan je da svaki drugi ili treći dan po jedan kontejner odlazi u Kinu", rekao je ministar gostujući u emisiji "U središtu pažnje" Prvog programa Radio Beograda.

On je kazao da će Vlada Srbije do kraja godine izaći sa novim programom podrške investicijama u prehrambenoj industriji.

Nedimović je napomenuo da se afrička kuga svinja širi svetom i istakao da su Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede preduzeli sve preventivne mere kako bi sprečili da zaraza uđe na prostor Srbije.

"Za sada je stvar pod kontrolom, ne mogu da garantujem da se neće pojaviti, preduzimamo mere i za to šta ćemo raditi ako se pojavi", istakao je ministar Nedimović.

"Sve spremno za Poglavlje 11"

Nedimović je ranije u razgovoru sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem rekao da su ispunjeni gotovo svi uslovi za otvaranje Poglavlja 11 - poljoprivreda i ruralni razvoj. On je obavestio Fabricija da je Akcioni plan za Poglavlje 11 upućen Vladi Srbije i time je ispunjeno drugo merilo, čime smo na korak od otvaranja ovog poglavlja, saopštilo je resorno ministarstvo.

Nedimović je obavestio Fabricija i o tome da se u narednom periodu očekuje da Nacionalna laboratorija za kontrolu kvaliteta mleka dobije akreditaciju.

Nedimović je sa Fabricijem razgovarao i predstojećim i budućim projektima EU i Srbije u poljoprivredi. Ministar je ovom prilikom pozvao Fabricija da zajedno uruče nova rešenja koje će dobiti srpski poljoprivrednici koji su podneli zahteve na IPARD javni poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: