Ministarstvo: Jedna prijava za PKB; Novosti: Al Dahra

Jedna kompanija dostavila je ponudu za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd i zavisnih društava, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njegovih zavisnih društava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija", navode u ministarstvu.

Ko se i zvanično prijavio javnost bi trebalo da sazna 13. septembra u podne, za kada je zakazano otvaranje ponude.

Večernje novosti, prema nezvaničnim saznanjima, navode da je jedina firma koja se prijavila - srpski ogranak firme Al Dahre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Osim te firme, kako nezvanično saznaju Novosti, bila je zainteresovana i dokumentaciju je otkupila jedna "hrvatska kompanija iza koje zapravo stoji indijski kapital".

Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, iznosi 104,5 miliona evra, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda.

Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 miliona evra, a prema poslednjoj proceni - 208 miliona evra.

Imovinu čini više od 17. 000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17. 000 grla stoke, kao i poljoprivredne mašine, kombajni, traktori...

PKB trenutno zapošljava oko 1.700 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu