EU menja regulativu, pomoć farmerima pogođenim sušom

Evropska komisija ublažila je regulativu u oblasti poljoprivrede, a ubrzaće i isplatu sredstava evropskim poljoprivrednicima koji su pogođeni ekstremnom sušom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2018.

18:47

EU menja regulativu, pomoć farmerima pogođenim sušom
(Foto: Thinkstock)

"Veoma sam zabrinut zbog ovih dugotrajnih klimatskih dešavanja. Stupio sam u kontakt sa nekoliko ministara iz pogođenih zemalja kako bismo razgovarali o situaciji i dobili ažurne procene posledica", izjavio je evropski komesar za poljoprivredu i ruralni razvoj Fil Hogan.

Farmeri će od sada moći sredinom oktobra umesto u decembru, da dobiju sredstva u visini do 70 odsto njihovih direktnih plaćanja, i 85 odsto pomoći za ruralni razvoj, prema novoj odluci EK.

Evropa je trenutno suočena sa jednim od najtoplijih leta ikada, što je devastiralo polja pšenice širom severne Evrope, dok je kombinacija suvog vremena i ekstremnih kiša u regionu Crnog mora ugrozila procene proizvodnje pšenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: