"Na ovaj način stvaramo bolje uslove za život"

Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je da će se u narednom periodu aktivno raditi na edukaciji stanovništva o modernom konceptu zadrugarstva.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2018.

18:41

Foto: Thinkstock

Kako je istakao, na taj način će se podstaći udruživanje i stvoriti bolji uslovi za život u malim sredinama.

Krkobabić je to rekao posle sastanka sa delegacijom humanitarne organizacije "Karitas" na kome se razgovaralo o razvoju zadrugarstva kao jednom od načina da se pomogne ostanak stanovnštva u malim sredinama, kao i o ulozi socijalnog preduzetništva u novoj politici regionalnog razvoja.

Kako je saopšteno iz Krkobabićevog kabineta, na sastanku su razmotreni najefikasniji načini za unapređenje ravnomernog regionalnog razvoja zemlje.

"Saglasni smo u uverenju da je razvoj zadruga jedan od načina da se potpomogne ostanak stanovništva u malim sredinama", kaže Krkobabić i navodi da je današnji susret sa predstavnicima "Karitasa" otvaranje novog poglavlja u saradnji.

Direktor Karitasa Srbije Ivica Damjanović zahvalio je ministru što je ovu nevladinu organizaciju pod okriljem Katoličke crkve prepoznao kao partnera u ovom odgovornom i zahtevnom poslu.

Izrazio je spremnost da ujedine svoje dugogodišnje pojedinačne napore na terenu Srbije kako za drustsveni i ekonomski razvoj malih sredina kroz zadruge tako i za socijalno preduzetništvo koje je prava šansa za marginalizovane i ugrožene socijane grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: