"Srbiji nema spasa ako se ne okrene selu"

Srbiji "nema spasa" ukoliko se ne okrene razvoju sela, poljoprivredne proizvodnje i zadrugama.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

13:57

Foto: Thinkstock

To je rekao ministar bez porfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić obišao je pčelarsku zadrugu "Med i Voće" u Vlasotincu, kojoj su prošle godine dodeljena bespovratna sredstva u okviru Programa namenjenog oživljavanju zadrugarstva, i konstatovao da su rezultati te akcije vidljivi.

Kako je rekao, stručnjaci su ocenili da je ova godina povoljna za pčlare, a najsavremenijom tehnologijom pravi se iskorak u razvoju pčelarstva.

Pčelarskoj zadruzi „Med i Voće“ u Jablaničkom okrugu dodeljeno je 12,4 miliona dinara iz programa Vlade Srbije, u cilju nabavke opreme za savremeno pčelarstvo.

"Tako je ova zadruga nabavila kontejnerski objekat, automatsku mašinu za izradu šećernih pogača, mašinu za izradu satne osnove, električni otklapač saća, opremu za vrcanje meda, sušaru za polen i opremu za kontrolu pčelinjih proizvoda...", objašnjeno je u saopštenju ministarstva.

Direktor zadruge Zoran Stojiljković zahvalio je vladi na investiciji, koju je ocenio značajnom za svoju proizvodnju.

Imajući u vidu da je geografski položaj opštine Vlasotince pogodan za pčelarstvo, realizacijom prošlogodišnjeg projekta stvoreni su uslovi za obnovu i razvoj proivodnje na široj teritoriji, jer zaduga svojom opremom može da pruži usluge i drugim pčelarima, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: