"Srbiji nema spasa ako se ne okrene selu"

Srbiji "nema spasa" ukoliko se ne okrene razvoju sela, poljoprivredne proizvodnje i zadrugama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je rekao ministar bez porfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić obišao je pčelarsku zadrugu "Med i Voće" u Vlasotincu, kojoj su prošle godine dodeljena bespovratna sredstva u okviru Programa namenjenog oživljavanju zadrugarstva, i konstatovao da su rezultati te akcije vidljivi.

Kako je rekao, stručnjaci su ocenili da je ova godina povoljna za pčlare, a najsavremenijom tehnologijom pravi se iskorak u razvoju pčelarstva.

Pčelarskoj zadruzi „Med i Voće“ u Jablaničkom okrugu dodeljeno je 12,4 miliona dinara iz programa Vlade Srbije, u cilju nabavke opreme za savremeno pčelarstvo.

"Tako je ova zadruga nabavila kontejnerski objekat, automatsku mašinu za izradu šećernih pogača, mašinu za izradu satne osnove, električni otklapač saća, opremu za vrcanje meda, sušaru za polen i opremu za kontrolu pčelinjih proizvoda...", objašnjeno je u saopštenju ministarstva.

Direktor zadruge Zoran Stojiljković zahvalio je vladi na investiciji, koju je ocenio značajnom za svoju proizvodnju.

Imajući u vidu da je geografski položaj opštine Vlasotince pogodan za pčelarstvo, realizacijom prošlogodišnjeg projekta stvoreni su uslovi za obnovu i razvoj proivodnje na široj teritoriji, jer zaduga svojom opremom može da pruži usluge i drugim pčelarima, zaključuje se u saopštenju.

Vesti

strana 1 od 28 idi na stranu