"Srbija spreman da ponudi Gani iskustvo i znanje"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa delegacijom parlamenta Gane kako bi dogovorili konkretne oblike dalje saradnje dve zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.05.2018.

14:36

(Foto: Thinkstock)

Glavne teme razgovora dve strane bile su oblasti navodnjavanja, proizvodnja sitne i srednje mehanizacije, izgradnja skladišnih kapaciteta, tehnologija skladištenja hrane, kao i unapređenje izvoza mesa iz Srbije i uvoza kakaa iz Gane, saopštilo je resorno ministartstvo.

Nedimović je obavestio članove delegacije da Srbija trenutno gradi sisteme za navodnjavanje u skladu sa najboljim tehnologijama, te da je u tom smislu spremna da ponudi svoje iskustvo i znanje.

Dve strane su se složile i da je značajna činjenica da od sledeće godine naš čuveni proizvođač traktora IMT ponovo počinje sa proizvodnjom, jer je reč o modelima koji u potpunosti odgovaraju potrebama poljoprivrednika Gane.

Delegacija Gane je na sastanku izrazila i veliku potrebu za dodatnim uvozom mesa iz Srbije, zbog čega će u najkraćem periodu poslati i detaljne potrebe svog tržišta.

Predstavnici Gane su predožili i konkretne korake za jačanje trgovine kakaom, po čijoj se proizvodnji u smislu kvaliteta i kvantiteta svrstavaju u sam vrh svetskog tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: