"Niska cena maline preti da uništi prozvodnju"

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je da je najavljena akontna cena maline od 100 dinara "katastrofa".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

17:23

(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, ta katastrofa vodi uništenju kompletne proizvodnje tog bobičastog voća.

Stamatović je u pisanom saopštenju naveo da su premijerka Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović više puta prošle godine "lagali" malinare pomerajući rokove za donošenje konačne odluke o ceni maline i obećavajući cenu od 160 dinara.

Podsetio je i na ispunjeno obećanje Nedimovića dato u Sevojnu, tokom izbora u toj opštini, da će država izgraditi dve fabrike za preradu maline druge klase u Zapadnoj Srbiji.

Stamatović je u saopštenju okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je "kаo i obično svojim nаprednim hlаdnjаčаrimа nаredio dа preuzmu kontrolu nаd tržištem, pljаčkаjući poštene seljаke i izvozeći tu istu mаlinu po dvostruko većoj ceni kojа iznosi više od 200 dinаrа zа kilogrаm".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: