Poljoprivredni sajam posetilo 140.000 ljudi

Ponudu i usluge 1.500 izlagača iz 60 zemalja videlo je oko 140.000 posetilaca ovogodišnjeg 85. Međunarodnog poljoprivrdnog sajma u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

18:24

Poljoprivredni sajam posetilo 140.000 ljudi
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako su saopštili organizatori, na završnoj konferenciji za novinare, među posetiocima ovogodišnjeg sajma je bilo i privrednih, naučnih i političkih delegacija iz 30 zemalja.

Prema rečima organizatora, izlagači su zadovoljni nastupom na Sajmu, kako dogovorenim i sklopljenim poslovima, tako i prodajom.

Posebno je zapaženo prošla Izložba stoke u svim kategorijama, a kako je rečeno, više od pola izloženih grla goveda je prodato, a za veći deo druge polovine je ugovorena prodaja posle sajma, na farmama i u odgajivačnicama širom Srbije.

Za posetioce sajma bila je organizovana i nagradna igra, a poklon traktor "belarus 622" sa rotofrezom "hisarlar" je osvojila Sanja Marčetić iz Novog Sada, dok je "john deere 5045 d" svog vlasnika Lazara Milićeva, pronašao u Kikindi.

Darodavci glavnih nagrada su Agropanonka i kompanija Kite DOO.

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg sajma bila je Francuska.

U okviru Novosadskog sajma održana je svečanost „Veče šampiona“. Tako je najboljim preduzetnicima iskazana čast, a posebnim priznanjima za zasluge i rezultate nagrađeni su najbolji po izboru ove sajamske kuće. Jedno od priznanja ostaje u Novom Sadu, jer je nagradu „Najbolji u agrobiznisu“ ove godine poneo Agroklub, za medijski doprinos u agrobiznisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: