Poljoprivredni sajam posetilo 140.000 ljudi

Novi Sad -- Ponudu i usluge 1.500 izlagača iz 60 zemalja videlo je oko 140.000 posetilaca ovogodišnjeg 85. Međunarodnog poljoprivrdnog sajma u Novom Sadu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako su saopštili organizatori, na završnoj konferenciji za novinare, među posetiocima ovogodišnjeg sajma je bilo i privrednih, naučnih i političkih delegacija iz 30 zemalja.

Prema rečima organizatora, izlagači su zadovoljni nastupom na Sajmu, kako dogovorenim i sklopljenim poslovima, tako i prodajom.

Posebno je zapaženo prošla Izložba stoke u svim kategorijama, a kako je rečeno, više od pola izloženih grla goveda je prodato, a za veći deo druge polovine je ugovorena prodaja posle sajma, na farmama i u odgajivačnicama širom Srbije.

Za posetioce sajma bila je organizovana i nagradna igra, a poklon traktor "belarus 622" sa rotofrezom "hisarlar" je osvojila Sanja Marčetić iz Novog Sada, dok je "john deere 5045 d" svog vlasnika Lazara Milićeva, pronašao u Kikindi.

Darodavci glavnih nagrada su Agropanonka i kompanija Kite DOO.

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg sajma bila je Francuska.

U okviru Novosadskog sajma održana je svečanost „Veče šampiona“. Tako je najboljim preduzetnicima iskazana čast, a posebnim priznanjima za zasluge i rezultate nagrađeni su najbolji po izboru ove sajamske kuće. Jedno od priznanja ostaje u Novom Sadu, jer je nagradu „Najbolji u agrobiznisu“ ove godine poneo Agroklub, za medijski doprinos u agrobiznisu.

Vesti

strana 1 od 22 idi na stranu