Poljoprivreda hit u Novom Sadu - krevet i do 40 €, ali ih nema

Sve je spremno za 85. Poljoprivredni sajam, koji počinje u Novom Sadu.

Izvor: RTV
Podeli
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva, a oni koji još uvek nisu pronašli smeštaj za narednih 7 dana, sada bi mogli biti u nezgodnoj situaciji.

Smeštajni kapaciteti većine hotela u periodu trajanja poljoprivrednog sajma popunjeni su već mesecima unazad, a prenoćište su pronašli samo oni koji su o tome razmišljali na vreme.

U potrazi za prenoćištem mnogi kontaktiraju agencije koje se bave izdavanjem stanova na dnevnom nivou, kako zbog većeg komfora, tako u nekim slučajevima i zbog niže cene. Međutim, slobodnih smeštaja ni u tom slučaju nije mnogo ostalo.

"Krevet košta negde između 15 i 20 evra, znači za jedan stan koji može da primi dve osobe, cena bi bila između 35 i 40 evra, a kada pomnožimo sa 7 dolazimo do računice, koliko je novca potrebno za ovogodišnji sajam. Naravno, ukoliko je više dana u pitanju možete ostvariti i neki popust, ali to sve zavisi od dogovora sa vlasnicima i koliko unapred rezervišete stan" , kažu ispred jednog portala za bukiranje smeštaja.

Poljoprivredni sajam samo je jedna u nizu manifestacija koja doprinosi povećanju broja turista u Novom Sadu. U prvom kvartalu 2018. zabeleženo je više od 70.000 noćenja, što je porast za čak 36 odsto, kažu iz Turističke organizacije Novog Sada, prenosi RTV.

Vesti

strana 1 od 22 idi na stranu