"Ne sme se dozvoliti zabrana izvoza u Rusiju"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da bi zabrana izvoza u Rusiju bila "apsolutno pogubna" za sprske poljoprivrednike.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.02.2018.

09:14

Foto: Thinkstock

On je zatražio od Ministarstva poljoprivrede da podnese izveštaj o merama koje su preuzete nakon odluke Rusije da privremeno zabrani uzvoz krušaka iz Srbije.

"Ministarstvo mora da utvrdi ko je odgovoran. Zatražio sam da se taj izveštaj podnese na sednici Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu, koji će biti održan u utorak, 20. februara, i očekujem da će se to i dogoditi", naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

On je kazao da bi zabrana izvoza u Rusiju izazvala veće "probleme i teže posledice od suše", i dodao da su poljoprivrednici već pretrpeli ogromne štete zbog "korumpirane i loše vlasti".

"Mi smo danas na korak od potpune zabrane izvoza naših proizvoda u Rusiju. Ako se vlast ne urazumi, proći ćemo kao Bosna i Hercegovina, kojoj je zbog reeksporta zabranjen izvoz voća u Rusiju", rekao je on.

Aleksić je istakao da poljoprivrednicima u Srbiji nije potrebno sažaljenje vlasti kada zemlju pogode suša ili poplave, nego odgovorna vlast, sposobna da radi na prevenciji i sposobna da obezbedi normalnu spoljnotrgovinsku razmenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: