"Rusi nam nisu zabranili, već "privremeno obustavili""

Uvoz kruške u Rusiju nije zabranjen već privremeno obustavljen dok ekspertski timovi obe strane ne obave konsultacije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.02.2018.

11:28

(Foto: Thinkstock)

Ministarstvo se oglasilo povodom odluke Ruske služba za fitosanitarni nadzor da privremeno zabrani uvoza krušaka iz Srbije, zbog sumnje da su uvezene iz trećih država.

Ta služba je navela da je tokom provera uvoza krušaka iz Srbije u februaru ove godine našla sortu "konferencija" koja nije karakteristična za Srbiju.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je navelo da u februaru nije bilo izvoz krušaka narusko tržište, dok je nekoliko manjih isporuka bilo u januaru, a da se najviše kruške izvozi se u periodu septembar - decembar.

"Fitosanitarna inspekcija Uprave za zaštitu bilja očekuje da će se intezivnom komunikacijom sa ruskom stranom brzo razrešiti sve nedoumice. Punom saradnjom obe strane kroz zajednički monitoring koji se sprovodi na zajedničkim tačkama pregleda, ruska strana može da se uveri u znanje i stručnost naših inspektora kao i kapacitete proizvođača i izvoznika", istaklo je Ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: