Veletržnica dobila halu od 730 mil RSD

Nova hala za voće i povrće na "Veletržnici Beograd" počela je sa radom pošto je Grad Beograd izdao upotrebnu dozvolu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 26.01.2018.

19:26

Veletržnica dobila halu od 730 mil RSD
Foto: Thinkstock

Nova hala za voće i povrće prostire se na 10.400 metara kvadratnih, dužine je 253 metra, a visine 13 metara, rekao je on i precizirao da je izgradnja hale koštala više od 730 miliona dinara.

"Ovo je inače jedan od projekata koji prethodna vlast nije bila u stanju da uradi i realizuje. Hala sadrži 40 poslovno-prodajnih jedinica, od kojih svaka ima bruto površinu od 200 metara kvadratnih. Svaka jedinica ima svoju rampu za utovar i istovar robe, sanitarni čvor, prostor za skladištenje robe, kao i izložbeni prostor i kancelariju", naveo je Vesić, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

"Veletržnica" ima svojih sedam bunara od kojih se pet koristi za rad toplotnih pumpi u hali, rekao je Vesić i dodao da je pored hale, urađen novi parking sa sto mesta za teretna i 260 za putnička vozila. Ministarstvo poljoprivrede već je uselilo u novi objekat Fitosanitarnu inspekciju, rekao je gradski menadžer, navodi se u saopštenju. On je dodao da je nova hala izgrađena po najsavremenijim standardima i da je to početak izgradnje moderne "Veletržnice" koja je potrebna velegradu kakav je Beograd. "Kako bismo završili ovaj posao, potrebno je izgraditi još dve moderne hale, što će se dogoditi pošto ova ''Veletržnica'' dobije status ''nacionalne Veletržnice''", rekao je Vesić i pozvao velike poljoprivredne proizvođače i izvoznike da koriste novu modernu halu na "Veletržnici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: