Malinari postigli dogovor sa Nedimovićem

Asocijacija malinara Srbije dogovorila je na sastanku s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem osnivanje Nacionalnog saveta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2018.

15:47

Malinari postigli dogovor sa Nedimovićem
Foto: Thinkstock

Savet će rešavati probleme u proizvodnji i izvozu tog voća, rekao je predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

On je agenciji Beta rekao da će Nacionalni savet, koji će činiti predstavnici Ministarstva poljoprivrede, stručnjaci i proizvođači malina, raditi na obeležavanju malina i kupina znakom geografskog porekla.

"Dobili smo obećanje da će proizvođači posebno Zlatiborskog i Moravskog okruga dobiti pomoć u repromaterijalu zbog elementarnih nepogoda tokom prošle godine koje su najviše oštetile poljoprivrednike u tim okruzima", rekao je Radović.

Dodao je da su predstavnici Asocijacije malinara razočarani što na sastanak nije došao ministar trgovine Rasim Ljajić kako bi s njim razgovarali o velikom uvozu malina, zbog čega padaju otkupne cene domaće maline.

Radović je rekao da Asocijacija traži sastanak s Ljajićem i da će predložiti da se u vreme branja malina zabrani uvoz tog voća, a kasnije uvedu prelevmani kako bi se zaštitili domaći proizvođači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: