Konačno kredit od šeika, 86 mil $ za navodnjavanje

Agrarni budžet u narednoj godini biće povećan na 40,8 milijardi dinara, a radiće se i na zakonskom uređenju subvencija za poljoprivredu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 17.11.2017.

17:55

Konačno kredit od šeika, 86 mil $ za navodnjavanje
(Foto: Thinkstock)

Takođe, radiće se na otvaranju laboratorija za kontrolu kvaliteta hrane, ulaganju u prerađivačku industriju i poljoprivrednu proizvodnju po zahtevima tržišta, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Neimović.

Kako se navodi u saopštenju Ekonomskog instituta, organizatora Foruma "Hrana za Evropu", na kojem je govorio Nedimović, ministar je najavio i da će Srbija u martu dobiti laboratoriju za kontrolu bezbednosti hrane kao i superlaboratoriju koja će kontrolisati sve i biti iznad svih postojećih laboratorija.

"Moramo da izmenimo Zakon o podsticajnim sredstvima, posebno deo o stočarstvu, jer smo imali ozbiljnih problema sa trošenjem novca iz budžeta. Cilj je da u narednoj godini pomognemo poljoprivrednim proizvođačima i da radimo na podizanju prerađivačke industrije koja mora biti prilagođena zahtevima tržišta", naglasio je Nedimović.

Ministar je, navodi se u saopštenju Instituta, rekao da će naredne godine biti iskorišćeno 86 miliona dolara za navodnjavanje dobijenih iz Abu Dabija.

On je, kažu, dodao da će u narednih 15 dana biti okončan i konkurs tza subvencionisanu nabaku poljoprivredne mehanizacije, dok je, navode, najavio da će početkom 2018. investitori iz Indije doći u nekadašnji jugoslovenski gigant IMT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: