Stiglo 38 junica iz Austrije, sve idu na obode BG

Sekretarijat za privredu u Beogradu je danas, u Krušedolu, kontrolisao 38 junice uvezene iz Austrije za korisnike podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.10.2017.

19:44

Stiglo 38 junica iz Austrije, sve idu na obode BG
(Foto: Thinkstock)

One će otići u Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac ili Sopot.

"Grad Beograd je i ove godine doneo program mera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju grada. Obezbeđeno je 120 miliona dinara, što je tri puta više nego ranijih godina, a sve je namenjeno poljoprivrednicima sa teritorije grada Beograda. Ovde možete da vidite 38 junica iz uvoza, koje će otići u Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac ili Sopot", rekla je podsekretar u Sekretarijatu za privredu Maja Bajagić.

Dodala je da je grad doneo ukupno četiri podsticajne mere, saopštio je Sekretarija za privredu.

Prema njenim rečima, pored kupovine steonih junica, tu su i mere u oblasti pčelarstva.

Za kupovinu košnica i opreme izdvojeno je osam miliona dinara, a stiglo je više od 500 prijava.

Treća mera je u oblasti voćarstva i povrtarstva, odnosno podsticajna sredstva za kupovinu plastenika, sistema za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu. Za ove mere je izdvojeno 50 miliona dinara.

Poslednja podsticajna mera je iz oblasti mehanizacije, koju će dobiti 35 poljoprivrednika. Za to je izdvojeno 38 miliona dinara.

"Projekat dodele podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva za nabavku steone junice simentalske rase uspešno se sprovodi i naišao je na veliko interesovanje i odobravanje poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Beograda. Grad je dodelio bespovratna sredstva u iznosu od 80 odsto cene nabavke steone junice simentalske rase. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava po korisniku je 300.000 dinara", istakla je Bajagić.

Sekretarijat za privredu je 15. juna zaključio ugovore o isplati podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda sa 84 korisnika.

Isplatom korisnika podsticajnih sredstava koji su uzeli junice iz uvoza biće realizovane ugovorne obaveze o isplati podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva za 2017. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: