Nedimović: Saglasnost sa Rusima o nadzoru voća

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je u Moksvi postigao punu saglasnost sa ruskim zvaničnicima o koordinaciji inspekcijskog nadzora i fitozaštite voća.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

11:50

Nedimović: Saglasnost sa Rusima o nadzoru voća
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Postignuta je saglasnost o implementacije integracije softverskog sistema fitozaštite voća, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Nedimović je učestvovao u radu sednice mešovite komisije, gde je sa najvišim ruskim zvaničnicima, razgovarao o svim pitanjima.

Ministarstvo poljoprivrede je 21. septembra demantovalo pisanje da je ograničen izvoz srpskih proizvoda na tržište Ruske Federacije.

Mediji su tog dana objavili da bi Ruska fitosanitarna inspekcija (Rošelkhoznadzor) mogla da ograniči uvoz voća iz Srbije, jer je u poslednje vreme otkriveno više slučajeva zaraženih proizvoda. Ministarstvo je tada saopštilo da je reč o netačnim tvrdnjama, kao i da je u prethodnom periodu postignuta izuzetna saradnja sa nadležnim ruskim institucijama.

Kako se navodi, potvrda dobre saradnje je značajan i konstantan rast izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Ruske Federacije, posebno povrća i voća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: