Kako izgleda staja koja se gradi 7 god? Nedovršeno

Kako izgleda staja koja se gradi punih sedam godina. Još uvek nedovršeno!

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2017.

16:40

Kako izgleda staja koja se gradi 7 god? Nedovršeno
(Foto: Thinkstock.com)

Vladan Urošević iz Bara nije želeo nikakav kredit, sve je skoro sam uradio. Iako komšije ne veruju da će se ona u skorije vreme zavrsiti, naš sagovornik planira da na jesen useli prva grla.

Ova staja se zida punih sedam godina. Zamisao izvanredna, rizik veliki. Njena specificnost ogleda se u tome što je zidana bez kredita i veći deo poslova, da ne kažemo skoro sve, uradio je ovaj čovek sam. Možda bi se i ranije sagradila, ali zbog nedostatka novca bio je prinuđen više puta da ide u inostranstvo na privremeni rad. Sada se definitivno vratio, i sa velikim iskustvom rešio je da svoj život nastavi tamo gde je rođen.

Iako u ovom trenutku ima svega 8 grla, postavio je sebi visoke ciljeve, da u ovaj objekat useli preko 120 . Sistem će biti slobodan i imaće ispašu u produžetku staje. Radove je priveo kraju, ostao je samo da se završi krov i još neke pojedinosti. Najvažnije mu je bilo da staja bude prostrana i sa dovoljno svetla, što sve nije imao predhodni objekat.

Iako mnogi njegove komšije ne veruju da će se ovaj objekat skoro završiti, Vladan jedino što drži je upravo ta vera u sebe. Ali pored vere u ostvarenju dugogodišnjeg sna drži ga i ljubav prema ovom poslu ali i četvorogišnjoj ćerkici zbog koje sve ovo radi. I da dokaže i sebi ali i onima koji ne veruju da se od stočarstva ipak može pristojno živeti...

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: