Sejao soju, upali iz sela i presejali njivu VIDEO

Sava Kvrgić iz Turije ove godine neće moći da računa na rod od soje iako je setva obećavala.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

12:04

Sejao soju, upali iz sela i presejali njivu VIDEO
(Foto: Thinkstock.com)

Zašto, ili bolje rečeno ko je kriv zbog toga?

Soja na soju ili soja na kukuruz je slika bahatosti i čin koji donosi samo štetu.

Savina porodica obrađuje ovu parcelu već 16 godina ali pojavili su se pojedinci koji smatraju da imaju više prava da tu zemlju obrađuju.

Soju sam posejao 21. marta i već je iznikla. Međutim došli su ljudi uz sela i preko te moje soje presejali soju i kukuruz.

Ipak, nisu uspelki da unište Savinu svu setvu. Soja "tera" nove zasade. I pored brojnih problema sa kojima se ratari kao on sučavaju najteže je kada problem dođe od čoveka.

"Žurili su da što pre to da poseju. l to su radili na nezakonit način... Ja za ovu zemlju imam ugovor o zakupu i uredno sve radim. I ranije sam imao ugovor i niko me nije uznemiravao. Ovi što su sada ušli, ušli su na nezakonit način", priča Sava i dodaje da je protiv njih podneo krivične prijave i čeka rezultate.

Sava se pita i kako neko, pored besparice, ima para da se razbacuje na ovakav način, jer je izračunao da je seme za presejavanje koštalo bar 1. 500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: