Nezapamćen red u BG: Pola plaća država

Ispred Ministarstva poljoprivrede formirao se red poljoprivrednika koji žele da podnesu zahtev i dobiju obaveštenja o subvencijama države za kupovinu traktora.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.04.2017.

10:43

Nezapamćen red u BG: Pola plaća država
Foto: Thinkstock

"Od ranog jutra, više od 200 poljoprivrednika je došlo da preuzme dokumentaciju, koju, kada popune, dobiće povraćaj novca u visini od 50 odsto od vrednosti kupljenog traktora", rečeno je Tanjugu u resornom ministarstvu.

Nadležni kažu, da do sada nikada nije bilo ovako velikog interesovanja za neku od mera koje je Ministarstvo poljoprivrede predložilo.

"Ukoliko poljoprivrednik kupi traktor, koji se koristi najviše u voćarskoj i vinigradarskoj proizvodnji, do cene od 3,6 miliona dinara, mi mu vraćamo pola novca. Nismo do sada ni za jednu meru imali ovako veliko ineteresovanje, a naši telefoni zvone celo jutro", kažu u Ministarstvu i objašnjavaju da ima sasvim dovoljno vremena da u narednih 30 dana svi koji žele, dođu do subvencija.

Mašine koje poljoprivrednici mogu kupiti moraju biti do 100 KW, vrednosti do 3,6 miliona dinara, a nadležni kažu, da je bitno samo da poljoprivrednici imaju izmirene sve obaveze prema državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: