Počeo otkup maline, inspekcija pregleda hladnjače

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da kontroliše hladnjače i otkupljivače sitnog bobičavog voća na području Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 28.06.2016.

11:03

Počeo otkup maline, inspekcija pregleda hladnjače
(Foto: Thinkstock.com)

Inspekcija sprovodi kontrolu jer je u toku kampanja otkupa maline. Kako se navodi, rezultati do sada sprovedene kontrole 201 hladnjače i otkupljivača sitnog bobičavog voća pokazali su da vlasnici hladnjača, na osnovu Zakona o bezbednosti hrane, u najvećem broju slučajeva ispunjavaju norme i da nisu uočene veće nepravilnosti.

"Kvalitet voća, pre svega maline, je zadovoljavajući, dok je prinos očekivan, izuzev u krajevima koji su bili zahvaćeni vremenskim nepogodama", piše u saopštenju.

Dodaje se da ekipe poljoprivrednih inspektora kontrolišu kampanju otkupa, posebno na teritoriji opština Ivanjica, Arilje i Požega, a kako se naglašav a,dežurstva i intenzivne kontrole trajaće do kraja kampanje otkupa voća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: