Da li će EAES skinuti rampu za naš sir i rakiju?

Odluka Višeg saveta EAES o početku pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom omogućiće bolji plasman robe u države članice.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 31.05.2016.

15:36

Da li će EAES skinuti rampu za naš sir i rakiju?
(Foto: Thinkstock.com)

To je izjavio predstavnik Privredne komore Srbije (PKS) u Moskvi Sveto Vasiljević koji je dodao da se današnjom odlukom otvaraju pregovori da bescarinski režim za robu iz Srbije bude proširen sa Rusije, Belorusije i Kazahstana i na Jermeniju i Kirgiziju, koje su se kasnije pridružile EAES-u.

"Tim se otvara mogućnost da se spisak robe oslobođene carine proširi sa 97 odsto na možda 99 odsto, i PKS će učiniti sve da to bude učinjeno", kazao je Vasiljević.

On je kao primer naveo da bi za Srbiju bilo veoma značajno ako bi na spisak robe oslobođene carine bili stavljeni zreli sir i rakija.

"Proširenje bescarinske trgovine na Jermeniju i Kirgiziju i proširenje liste bi nam omogućilo da imamo ozbiljan izvoz", dodao je Vasiljević.

Šefovi država članica Evroazijskog ekonomskog saveza (EAES) odlučili su danas na samitu u Astani da započnu pregovore sa Srbijom o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: