Mlekari i mesari, stižu vam nova pravila

Pripremljeni su pravilnici za male proizvođače mleka, mesa i biljnih proizvoda, koji podrazumevaju uslove koji moraju da ispune da bi se pojavili na tržistu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

14:14

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Nakon javne rasprave, kako je kazala, očekuje se usvajanje tih pravilnika, možda već do kraja godine.

"Mi smo u potpunosti pravilnike prilagodili njihovim mogućnostima i iskustvima iz drugih zemlja u okruženju, pre svega Austrije i Mađarske. Mislim da smo napravili odličan pravilnik, a trenutno predstavnici resornog ministarstva razgovaraju sa poljoprivrednicima i predstavljaju im šta je predloženo njime", rekla je Bošković odgovarajući na pitanja novinara na Sajmu hrane i pića.

Prema njenim rečima, ako se konstatuje da postoji nešto dodatno, što može da bude dorađeno da bi on bio više u skladu sa njihovim mogućnstima, to će biti i uvaženo.

"Mi smo svesni da naši mali proizvođači ne mogu da postignu uslove koje mogu veliki i u tom smislu za njih je ovo važan pravilnik", kazala je Bošković.

Nakon završetka javne rasprave, oni će biti usvojeni, možda već do kraja ove godine, istakla je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: