"Ako nema Mistrala, vratite pare"

Ruski predsednik Vladimir Putin očekuje da Fancuska vrati novac koji je Rusija unapred dala za brodove tipa "mistral" ako ti brodovi ne budu isporučeni.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.04.2015.

15:20

Default images
Foto: Tanjug AP

Francuska je suspendovala isporuku desantnih nosača helikoptera "mistrala" zbog sankcija uvedenih Rusiji usled angažovanja na istoku Ukrajine, a u okviru ugovora od 1,2 milijarde evra, do kraja godine bi trebalo da isporuči još jedan takav brod.

Putin je danas na televiziji, odgovarajući na pitanja građana, rekao da Moskva neće tražiti penale zbog neisporučivanja brodova "Sevastopolj" i "Vladivostok" koji se u Francuskoj grade za Rusiju.

On je rekao da neisporučivanje neće ugroziti kapacitete ruske mornarice, dodajući da je Rusija napravila tu narudžbinu kako bi ojačala odnose s Francuskom.

"Vladivostok" je trebalo da bude isporučen Rusiji sredinom novembra, kao deo ugovora od 1,2 milijarde evra potpisanog u junu 2011. godine između Rusije i brodogradilišta DCNS. "Sevastopolj" je trebalo da bude isporučen u oktobru 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: