Čiji je sad Targo i 1.200 km kabla?

Većinski udeo od 89,09 odsto u kompaniji Targo Telekom prodat je slovenačkom preduzeće PV Naložbe, saopštila je slovenačka Faktor banka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.03.2015.

09:33

Default images
Foto: Freeimages

U vansudskoj prodaji javnim nadmetanjem u Beogradu je u ponedeljak prodat celokupan udeo firme Nuba za savetovanje u investiranju iz Slovenije u Targo Telekomu od 89,09 kapitala tog beogradskog preduzeća, kako bi se naplatilo potraživanje Faktor banke prema Nubi.

Novi većinski akcionar u Targo Telekomu, "PV Naložbe" poručio je da promena vlasničke strukture njegovim preuzimanjem udela Nube neće uticati na poslovanje te telekomunikacione kompanije i odnos sa korisnicima usluga i poslovnim partnerima, navodi se u saopštenju Faktor banke.

Srpski telekomunikacioni operater Targo telekom objavio je krajem novembra da je dobio rešenje kojim se zabranjuje slovenačkoj Faktor banci jednostrana prodaja vlasničkog udela u toj kompaniji.

Naime, Privredni sud u Beogradu rešenjem je tada stavio van snage jednostranu odluku Faktor banke u stečaju o prodaji nenovčanog vlasničkog udela u Targo telekomu, koju je ova banka želela da sprovede bez saglasnosti srpskog telekomunikacionog operatera.

Ranijem pozivu o prodaji mrežne infrastrukture Targo telekoma odazvale su se kompanije iz Kine, Evrope i sa Bliskog Istoka koje su spremne da ponude i dvocifrenu milionsku sumu za izgrađenu telekomunikacionu infrastrukturu.

Srpski telekomunikacioni operator "Targo Telekom", sa mrežom koja obuhvata oko 1.200 kilometara optičkih kablova, objavio je jesenas da će biti ponuđen na prodaju na aukciji koja je trebalo da se održi krajem prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: