"Čim krene Stepa, napadamo Slaviju"

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će rekonstrukcija Autokomande početi sredinom januara naredne godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.12.2014.

15:32

Default images

On je naveo i da će radovi na obnovi Trga Slavija početi čim se završi rekonkstrukcija Ulice vojvode Stepe.

Vesić je novinarima, prilikom obilaska radova u Ulici vojvode Stepe, gde je puštena u rad nova javna rasveta, rekao da je veoma važno da radovi u toj ulici budu završeni do predviđenog roka, odnosno do jula naredne godine, jer odmah posle toga počinju radovi na Slaviji.

"Radovi u ovoj ulici su najveća investicija u Beogradu, u koju je uloženo nešto više od dve milijarde dinara i veoma nam je važno da bude urađena kako treba, ali i zbog toga što nam završetak ovih radova omogućava da počnemo novu investiciju, a to su radovi na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja", rekao je Vesić.

Direktor preduzeća "Ratko Mitrović", koje izvodi radove na Voždovcu, rekao je da je bilo kašnjenja na početku radova, zbog nabavke nestandardnog materijala iz inostranstva, ali da se radovi sada izvode po planu.

"Sve će biti završeno po planu, prve dve faze do kraja ove godine, a kompletna rekonstrukcija do jula 2015. Krajem godine pustićemo saobraćaj za vozila, da bismo olakšali život ljudima u ovom kraju, ali će gradski saobraćaj biti pušten tek na proleće", rekao je Đorđević.

Kada je reč o rekonstrukciji Slavije, Vesić je istakao da je u toku "pretprojektna faza" kao i da će spomenik Dimitriju Tucoviću biti premešten ispred zgrade Narodne banke Srbije.

"Hoćemo da ispod Slavije ne budu samo hodnici, već da bude uređen mali trg sa komercijalnim sadržajem. Takođe, radi se i na projektu fontane, koja će se naći na centru Slavije, dok će spomenik Dimitriju Tucoviću biti premešten ispred NBS, gde se takođe radi mali trg", naveo je Vesić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da bi radovi na rekonstrukciji Autokomande trebalo da počnu sredinom janura naredne godine i dodao da će time biti rešen problem bezbednosti saobraćaja u tom delu grada.

"Rekonstrukcija Autokomande podrazumeva da će u prvoj fazi radova u Bulevaru oslobođenja biti u funkciji po dve trake u svakom smeru, a u drugoj fazi samo po jedna", objasnio je Rafailović i zamolio građane da imaju strpljenja kada ti radovi budu započeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: