Štrafta - prvi objekat BG na vodi

Izgleda da će štand kraj savskog šetališta, koji se pravi za prezentaciju projekta „Beograd na vodi“, postati restoran „Štrafta“, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 27.11.2014.

10:17

Default images

Preduzeće pod ovim imenom, osnovano krajem oktobra, raspisalo je oglas za šest kuvara i pica majstora, u kojem je navedeno da je ovaj restoran „prvi objekat u okviru projekta ‘Beograd na vodi’“.

Kao vlasnik preduzeća „Štrafta“ u APR je naveden Miroslav Kesić, a na direktorskoj poziciji je Andrej Kesić, inače poznat kao čelnik nekoliko prilično uspešnih prestoničkih klubova, koji važe za mesta dobrog noćnog provoda.

S obzirom na to da je konkurs za kuvare u „Štrafti“ otvoren do sredine decembra, može se očekivati da će restoran proraditi pred Novu godinu.
Foto: B92
Objekat je sagrađen, a trenutno se u njemu sređuje unutrašnjost i velika terasa. Stražnji zid do pruge je betonski, dok su tri preostala sa kojih puca pogled na reku od stakla. Okolo restorana postavlja se trava i ukrasno drveće. Objekat zauzima 670 kvadrata, koštao je oko 500.000 evra, a sazidan je na zelenoj površini.

Opština Savski venac letos je izdala rešenje o davanju saglasnosti da se na tom javnom prostoru sagradi privremeni objekat za prezentaciju projekata. Dozvola važi do 30. jula 2015. godine i posle toga štand mora da se sruši.

Tada je bilo navedeno da će projekat "Beograd na vodi” tako dobiti još jedan izložbeni paviljon osim onog u zdanju Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je tim povodom da za promociju tako velikog projekta nikada nije malo zgrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: