Česi zainteresovani za "Štavalj"

Ambasadorka Češke u Srbiji Ivana Hlavsova izjavila je da je kompanija "Alta" iz Brna zainteresovana da gradi termoelektranu "Štavalj".

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.11.2014.

11:00

Default images

Ipak, kako je objasnila, odluku o tome treba da donese Vlada Srbije.

"Znam da postoji interesovanje češke kompanije za izgradnju TE "Štavalj", ali Vlada Srbije treba da donese odluku o tome da li će se uopšte graditi ta termoelektrana. U ovom trenutku, čeka se odluka srpske strane", rekla je Hlavsova.

Češka će preko svoje razvojne agencije nastaviti da pruža podršku ovom regionu, rekla je ambasadorka nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem.

"Češka razvojna agencija je prethodnih godina bila veoma aktivna u pružanju pomoći pri realizaciji razvojnih projekata u Sandžaku. Voleli bismo da nastavimo sa pružanjem podrške, pogotovo u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine", rekla je Hlavsova.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je naveo da je Češka razvojna agencija jedan od najvećih donatora u ovom regionu, a daje ambasada Češke u Beogradu pomagala grad.

"Od ambasadorke smo dobili uveravanja da će saradnja između njihove razvojne agencije i Regionalne razvojne agencije Sandžaka (SEDA) biti nastavljena, a nadamo se da će i Novi Pazar imati njihovu podršku. Takođe, planiramo i da ostvarimo saradnju sa nekim od čeških gradova", rekao je Mahmutović.

Amabasadorka Češke osim Novog Pazara, boravila je i Sjenici gde je obišla Centar za razvoj poljoprivrede i sela, čiju izgradnju i opremanje je Češka finansirala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: