BG: Izraelci grade 100.000 m2

Na mestu nekadašnje „Industrije kotrljajućih ležajeva“, počela je priprema terena za izgradnju stambenog kompleksa koji će imati čak 100.000 kvadrata.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 27.10.2014.

10:33

Default images

Teška mehanizacija već je srušila skoro sve zidove fabričkih hala, a očekuje se da u narednih nekoliko meseci teren bude očišćen i spreman za izgradnju niza stambenih zgrada i poslovnih lokala.

Nova četvrt - Central garden, nalaziće se u bloku između ulica Starine Novaka, Knez Danilove, Stanoja Glavaša i Dalmatinske ulice. Investitori izgradnje su dve firme iz Izraela - „Shikun & Binui Group“ i „AFI Europe“. "Prema projektu, biće izgrađeno oko 500 stambenih jedinica, kao i maloprodajni prostor u prizemlju, namenjen uslužnima delatnostima", za Novosti pričaju investtitori.

"Predviđena je izgradnja spa centra, teretane i drugih dodatnih sadržaja. Unutar kompleksa nalaziće se privatni park za stanare. Profesionalno obezbeđenje vodiće računa o bezbednosti sedam dana u nedelji".

Investitor planira u budućnosti i izgradnju velike poslovne kule. Neboder će biti pozicioniran sa čeone strane Ulice Starine Novaka. Ukupni investicioni obim biće 120 miliona evra.

"Objekti će biti energetski efikasni. Obilje zelenih površina samo su neke od specifičnosti budućeg kompleksa. Takođe, vodićemo računa o privatnosti stanara, pa komercijalni lokali po obodu neće remetiti unutrašnji mir".

Otvaranje prodajnog salona očekuje se u februaru 2015. godine.

IKL je nekada zapošljavao 2.500 radnika i „okretala“ oko 100 miliona dolara godišnje. IKL je u proces privatizacije ušao još 1997. godine, dok 1999. zaposleni postaju vlasnici 60 odsto akcija. Zbog niza neregularnosti, privatizacije i prodaje fabrike, pokreću se krivični postupci. U oktobru 2006. požar je uništio polovinu pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: