FAP: Čekamo vas, trpimo pljačku

Jedinstveni sindikat FAP-Sloga zatražio je od vlade i premijera Aleksandra Vučića da "zaustave dalju pljačku te fabrike".

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.10.2014.

11:38

Default images

Kako navode, za manje od godinu dana iz FAP-a "nestalo" još 25 kamiona.

"Dok sa nestrpljenjem očekujemo (pre)dugo najavljivanu privatizaciju FAP-a, dotle kao zaposleni i dalje trpimo sinhronizovanu pljačku kojoj se, po svemu sudeći, ne nazire kraj", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

U Sindikatu FAP-Sloga navode da su akcionari FAP-a 26. septembra 2013. godine odbili da usvoje finansijski izveštaj kojim bi se pokrio manjak veći od 400 kamiona.

"Kao odgovor na ovakva dešavanja, (tadašnji) predsednik vlade Ivica Dačić je 4. aprila 2014. godine doneo Odluku o smeni pomenutih akcionara i imenovao Aleksandra Milunovića za vršioca dužnosti predstavnika društvenog kapitala u Skupštini akcionara", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

FAP-Sloga tvrdi i da je Milunović iskoristio prvu priliku da nezakonito promeni Statut Društva, usvoji izveštaj neovlašćene revizorske kuće ,"Alfa-Revizija“ d.o.o. Beograd i "tako praktično svojim imenom i prezimenom stane iza svih malverzacija u proteklom periodu".

Prema rečima sindikalaca, Milunović je usvojio i finansijski izveštaj za 2013. godinu u kojem je navedeno da je u FAP-u proizvedeno 27 jedinica.

"S obzirom na to da je jedan od rezultata rada Nadzornog odbora ugovorena i ostvarena proizvodnja od celih dva kamiona za godinu dana (sve ostalo je iz ranijeg perioda) , postavljamo pitanje gde je to završio novac kojim se pravda proizvodnja za još 25 kamiona i to u trenutku dok su radnici primili samo deo plate za mesec avgust prošle godine", istakli su u Sindikatu FAP- Sloga.

Oni dodaju i da "umesto da zbog neusvajanja finansijskog izveštaja bude procesuiran, Nadzorni odbor na čelu sa Nemanjom Stevanovićem, posle isteka mandata punih sedam meseci nezakonito donosi odluke, između ostalog i odluku o prodaji onih delova u staro gvožđe koji sada nedostaju za redovnu proizvodnju".

U tom sindikatu kažu da, koliko je bahatost uzela maha, govori i podatak da se umesto kvalitetnih delova spremnih za ugradnju, u proivodne pogone svesno ubacuju rashodovani delovi nepoznatog porekla sa namerom da se, osim pribavljanja materijalne koristi, dovede u sumnju kvalitet FAP-ovih proizvoda.

"Na taj način se svesno ugrožava najavljena saradnja sa finskim proizvođačem, a zaposleni dovode u bezizlazan položaj, a istovremeno, takozvani menadžment FAP-a nije zainteresovan ni za kakvu proizvodnju", upozorili su u FAP-Slozi.

Oni su poručili da nikada neće odustati od namere da pronađu 60 miliona evra "koje im je oteto i koje im se i dalje otima" i ponovo pozvali Vladu Srbije i premijera da zaustave moralni i materijalni sunovrat FAP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: