Koka-Kola povukla reklame u Rusiji

Američka firma Koka-kola povukla je svoje reklame s četiri ruske televizije koje su povezane s Kremljom i s bankom koja je pod sankcijama Zapada.

Izvor: Beta

Sreda, 06.08.2014.

13:05

Default images

Koka-kola je povukla reklame s REN-TV, Pjati Kanal i Domačni, koji su deo holdinga banke Rosija koja je odmah posle pripajanja crnomorskog poluostrva Krima Rusiji stavljena pod sankcije Zapada, prenosi danas list "Vedomosti".

Četrvta televizija Zvezda, koja emituje patriotski program, pripada ruskom Ministarstvu odbrane.

Po odluci o sankcijama uvedenim banci Rosija i njenom glavnom akcioninaru Juriju Kovalčuku, američkim kompanijama se zabranjuje poslovanje s tom bankom, za koju Zapad smatra da je "lična banka funkcionera Kremlja".

Koka-kola poriče bilo kakav politički motiv za povlačenje reklama, navodeći da je odluka doneta isključivo iz ekonomskih razloga.

"Odlučili smo da se usredsredimo na najgledanije programe", navodi se u saopštenju američkog brenda.

"Vedomosti" pišu da je Koka-kola jedan od najvećih oglašivača na ruskom tržištu, s godišnjim budžetom od 2,5 milijardi rubalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: