Evo šta je Beograd sve ukinuo

Grad Beograd ubuduće više neće novčano pomagati najsiromašnijim penzionerima koji imaju primanja niža od 20.000 dinara, pišu Novosti.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

09:25

Default images

Podsećamo, prethodne dve godine, grad je u četiri rate, najsiromašnijim penzionerima pomagao sa 1.000, 4.000 i 5.000 dinara, zavisno od toga da li su primali manje od 15.000, 18.000, odnosno 20.000 dinara.

U Odluci o pravima i uslugama socijalne zaštite, na osnovu navedenog u Službenom listu, vidi se da grad ukida član 15, po kome je imao mogućnost da pomogne Svratištu za decu, koje 24 časa dnevno brine o mladima koji žive i rade na ulici. "Nismo obavešteni o ovoj odluci grada, jer smo prethodnih deset dana bili angažovani oko dece iz poplavljenih područja. Ove godine nismo imali finansijsku pomoć, osim što koristimo gradske prostorije u Krfskoj ulici. Verujem, ipak, da nam neće biti ugrožen rad u narednom periodu", kaže Milica Đorđević, izvršna direktorka Centra za integraciju mladih.

Grad je iz svog delokruga rada izbrisao i usluge podrške za samostalan život, pa neće biti više finansirana personalna asistencija za odrasle i starije osobe sa telesnim invaliditetom.

Pravo na povremenu jednokratnu pomoć izgubila su deca bez roditeljskog staranja, učenici i studenti. Ovu pomoć ubuduće neće imati ni đaci osnovnih, srednjih škola, studenti, koji imaju smetnje u razvoju.

Izmena je bilo i kod interventne novčane pomoći, kao i kod stalne novčane pomoći, što se odnosi na roditelje koji imaju trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance.

Pravo na jednokratnu pomoć, ubuduće, pojedinac i porodica moći će da ostvare samo jednom u kalendarskoj godini, a taj iznos ne može biti veći od 80 odsto prosečne plate.

Sve odluke doneo je Privremeni organ grada Beograda 22. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

275 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: